Wij verzorgen korte trainingen en langere cursussen voor volwassenen, kinderen en bedrijven in creatief schrijven of creatief zakelijk schrijven

We zetten de creatieve schrijver in je aan met verrassende schrijfopdrachten en associatietechnieken om jouw woordenschat te verrijken, personages te bedenken en je eigen schrijfstijl te ontwikkelen.

Onze schrijftrainingen en cursussen zijn bruikbaar voor elk soort tekst: een blog, een artikel, een boek, filmscriptjes (ja, ook voor VR dus 360 graden rond). 

Misschien ben je net bezig met een hoorspel. Of wil je jouw schrijfstijl en dat van het bedrijf waar je werkt verder ontwikkelen.

Agenda

START MAANDAG 2 SEPTEMBER 2019 20.00 - 21.30 UUR, 7 LESSEN

Jouw eigen herinneringen en belevenissen vormen de basis van deze cursus. Via verschillende associatietechnieken verzamelen we materiaal waar we vervolgens over schrijven.

 

Deze cursus is voor iedereen die autobiografisch wil schrijven. Schrijfervaring is niet nodig. Je krijgt bij elke les een (korte) huiswerkopdracht mee.

Locatie: De Lindenberg, Nijmegen

Aanmelden via De Lindenberg

Autobiografisch schrijven voor volwassenen

Op vrijdagmiddag 15 november en

13 december om 17.00 - 19.00 uur

Eén keer per maand biedt de Emonszaak een podium aan schrijvers, muzikanten en kunstenaars die hun werk willen delen met publiek, nieuw materiaal willen presenteren of een try-out willen doen. Dat is kijken, luisteren en ontmoeten en vol inspiratie het weekend in. 

Stap dus gerust binnen voor wat vrijmikunst.

Locatie: De Emonszaak, Van 't Santstraat 1, Nijmegen

Vrijmikunst - kunstzinnige weekafsluiting in de Emonszaak

Start donderdag 31 oktober 2019

20.00 - 21.30 uur, 5 lessen​

Spelen met taal, op zoek naar de juiste woorden. Ritme en rijm. Of juist geen rijm. Totdat je tekst klopt. Klop-klop. Doe je mee? Een aantal deelnemers heeft al eerdere lessenreeksen gevolgd. Maar ook nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Met elkaar werk je telkens aan nieuwe opdrachten met nieuwe uitdagingen. 

 

Kosten: EUR 95

Locatie: Emonszaak, Van 't Santstraat 1 in Nijmegen

Aanmelden via manon@emonszaak.nl

Exacte data volgen nog.

Poëzie voor volwassenen

Zondag 10 November 2019,

15.00 - 17.00 uur

Elke seizoen een andere wandeling door Nijmegen-Oost, met elk seizoen andere opdrachten om onderweg je zintuigen te prikkelen en ideeën op te doen. We schrijven en bespreken de opdrachten buiten of in de warmte van de Emonszaak.

De wandeling gaat door bij minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. Je krijgt twee dagen voorafgaand aan de wandeling een bericht. 

Aanmelden via manon@emonszaak.nl

locatie: Emonszaak

kosten: EUR 15,00

Schrijfwandeling voor 

volwassenen

Start Woensdag 25 september 2019

19.30 - 21.30 uur, 5 lessen

Creatief schrijven: wat houdt dat precies in en is dat iets voor mij? In vijf verkennende bijeenkomsten ontdek je de kenmerken van proza en poëzie.

 

Je leert door te doen, dus we gaan lekker aan de slag. Maar, je wordt uiteraard wel op weg geholpen. Via verschillende associatietechnieken en uitdagende schrijfopdrachten. Aan de lessen zijn (korte) huiswerkopdrachten verbonden. Tijdens de volgende les krijg je feedback van de docent en jouw medecursisten.  

Locatie: De Rozet, Arnhem

Aanmelden via De Rozet

Creatief schrijven voor volwassenen

Start Maandag 28 oktober 2019

20.00 - 21.30 uur, 5 lessen​

Hoe zit het ook alweer met poëzie, welke vormen zijn er, hoe creëer je eenheid binnen een gedicht en hoe kom je tot een mooi beeld? We ontdekken door te doen: veel zelf schrijven dus. Tussendoor leest de docent gedichten voor en krijg je een vleugje theorie. Je krijgt bij elke les een (korte) huiswerkopdracht mee. 

 

Deze cursus is bedoeld voor (beginnende) schrijvers die het genre poëzie willen ontdekken.

 

Locatie: De Lindenberg

Aanmelden via De Lindenberg

Introductie poëzie schrijven voor volwassenen

Vrijdag 2 november 2019, 19.00 - 20.00 uur

Besloten workshop voor personeel van de Sint Maartenskliniek. 

Creatief aan de slag met je collega’s. Via De Lindenberg gaan zij creatief aan de slag in verschillende kunstdisciplines, onder meer schrijven. Het aanbod is op maat.

Locatie: De Lindenberg

Schrijfworkshop op maat

voor medewerkers Sint Maartenskliniek

Tot 23 December 2019 

Winkel geopend di-za van 10 tot 18 uur

Op zoek naar leuke, bijzondere, mooie en unieke kado's voor de feestdagen waar je blij van wordt en anderen blij mee maakt?

Kom dan naar Emonszaak. Onder de noemer DecembArt 2019 vind je bij ons kado’s en kunstkado’s met een verhaal kunt kopen.

Tussen 16 november en 23 december is de winkel geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur. 

DecembArt 2019

manon@emonszaak.nl

Van 't Santstraat 1 Nijmegen

di - za geopend van 10:00 tot 18:00

©All rights reserved

Made by NovaWorks