Wij verzorgen korte trainingen en langere cursussen voor volwassenen, kinderen en bedrijven in creatief schrijven of creatief zakelijk schrijven

We zetten de creatieve schrijver in je aan met verrassende schrijfopdrachten en associatietechnieken om jouw woordenschat te verrijken, personages te bedenken en je eigen schrijfstijl te ontwikkelen.

Onze schrijftrainingen en cursussen zijn bruikbaar voor elk soort tekst: een blog, een artikel, een boek, filmscriptjes (ja, ook voor VR dus 360 graden rond). 

Misschien ben je net bezig met een hoorspel. Of wil je jouw schrijfstijl en dat van het bedrijf waar je werkt verder ontwikkelen.

Agenda

Winkel geopend di-vr van 12 tot 17 uur

Op zoek naar leuke, bijzondere, mooie en unieke kado's waar je blij van wordt en anderen blij mee maakt?

Kom dan naar Emonszaak.

Kunst en kado's met een verhaal 

Vrijdag 14 februari, 13 maart, 17 april, 15 mei, 19 juni van 14.00 - 16.30 uur

EUR 20 per keer

Een keer per maand kun je een tafel reserveren in de Emonszaak. Je bent in goed gezelschap, want iedereen schrijft aan zijn of haar eigen project. Met vragen kun je altijd terecht bij de schrijfdocenten Wilma Eras en Manon Emons. Wil je iets voorlezen en feedback krijgen van de groep, dat kan aan het begin van de schrijfmiddag. En in de winkel staan schrijfboeken om naar hartenlust in te bladeren. 

Locatie: De Emonszaak, Van 't Santstraat 1 Nijmegen

Aanmelden via manon@emonszaak.nl  

Schrijven aan je eigen project

Start donderdag 23 januari van 

20.00 - 21.30 uur

In deze cursus maak je kennis met verschillende tekstvormen, schrijfoefeningen en brainstorm technieken uit proza, poëzie en toneelschrijven. Je krijgt les van drie docenten op dit gebied. Doel van de cursus is dat je creatiever leert omgaan met je eigen schrijfwerk. Dat kan fictie zijn, maar ook non-fictie. Iedere tekst is tenslotte altijd een verhaal dat geschreven wordt. 

De cursus Creative Writing is bedoeld voor iedere schrijver die benieuwd is naar wat extra schrijftechnieken. Hoe verzin je een personage? Hoe krijgt een tekst een stem? Stap uit je vaste schrijfpatroon en verras jezelf.   

Locatie: De Lindenberg

Aanmelden via De Lindenberg

Creative writing 

Woensdag 26 en donderdag 27 februari van 10.00 tot 12.30

Schrijven en schilderen. Dat was het afgelopen jaar een goede combinatie die veel kinderen trok. En dus bieden beeldend kunstenaar Charlotte Ankone en schrijfdocent Manon Emons in de voorjaarsvakantie weer een nieuwe workshop aan. Schrijven doe je in De Emonszaak, tekenen en schilderen in het atelier van Charlotte. Aan het einde van de twee ochtenden ga je naar huis met een verhaal(fragment) en een schilderdoek. Doe je mee?

Locatie: De Emonszaak, Van 't Santstraat 1, Nijmegen

Kosten: EUR 45 voor beide ochtenden samen (kom je met meer kids, dan krijg je 25% korting)

Aanmelden via manon@emonszaak.nl

Schrijven en schilderen voor kids van 8 t/m 12 jaar

Start maandag 23 maart, 5 lessen eens per twee weken. Van 20.00 - 21.30 uur 

Hoe zit het ook alweer met poëzie, welke vormen zijn er, hoe creëer je eenheid binnen een gedicht en hoe kom je tot een mooi beeld? We ontdekken door te doen: veel zelf schrijven dus. Tussendoor leest de docent gedichten voor en krijg je een vleugje theorie. Je krijgt bij elke les een (korte) huiswerkopdracht mee. 

Locatie: De Lindenberg

Aanmelden via De Lindenberg

Poëzie schrijven

CESN aanbod Literair voor VO

Zin Inn is een hotel vol verhalen. De Zin Inn is niet groot, er is maar een kamer. En in die kamer zijn ideeën verstopt voor een onvergetelijk verblijf. Zin in? 

 

Tijdens de schrijfworkshop bezoeken leerlingen de hotelkamer en mogen ze rondsnuffelen. Er is van alles te zien, te horen en te ruiken. En dat prikkelt de fantasie. Want: wie logeren op deze hotelkamer, welk verhaal speelt zich hier af? Via uitdagende associatie oefeningen en schrijfopdrachten komen de leerlingen tot een verhaal, een gedicht of een hotelkamer scene. De hotelkamer is geïnspireerd op een gedicht van Hans Lodeizen uit de bundel 'Het Innerlijk Behang'. Dit gedicht wordt ook voorgedragen en besproken. 

Locatie: De Emonszaak, Van 't Santstraat 1, Nijmegen

Workshop Hotel Zin Inn

Volgende lesdatum is donderdag 30 januari van 20.00 - 21.30 uur​

Spelen met taal, op zoek naar de juiste woorden. Ritme en rijm. Of juist geen rijm. Totdat je tekst klopt. Klop-klop. Doe je mee? Een aantal deelnemers heeft al eerdere lessenreeksen gevolgd. Maar ook nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Met elkaar werk je telkens aan nieuwe opdrachten met nieuwe uitdagingen. 

Aanmelden per les via manon@emonszaak.nl

Locatie: De Emonszaak, Van 't Santstraat 1, Nijmegen

Kosten: EUR 19,50 per keer

Poëzie voor volwassenen

Vrijdag 17 januari, 14 februari, 13 maart, 17 april, 15 mei, 19 juni van 17.00 - 19.00 uur

Eén keer per maand biedt de Emonszaak een podium aan schrijvers, muzikanten en kunstenaars die hun werk willen delen met publiek, nieuw materiaal willen presenteren of een try-out willen doen. Dat is kijken, luisteren en ontmoeten en vol inspiratie het weekend in. 

Stap dus gerust binnen voor wat vrijmikunst.

Locatie: De Emonszaak, Van 't Santstraat 1, Nijmegen

Vrijmikunst - kunstzinnige weekafsluiting in de Emonszaak

Zondag 16 februari en 19 april

15.00 - 17.00 uur

Ook in 2020 gaan we door met de schrijfwandelingen. Wandelen en met andere ogen kijken naar je omgeving. We wandelen door Nijmegen-Oost, onderweg krijg je opdrachten om onderweg je zintuigen te prikkelen en ideeën op te doen. Vervolgens schrijven we een verhaalfragment of een gedicht, wat jou het beste ligt. We bespreken de opdrachten met elkaar. 

De wandeling gaat door bij minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. Je krijgt twee dagen voorafgaand aan de wandeling een bericht. 

Een schrijfwandeling is ook te boeken als bedrijfsactiviteit. 

 

Locatie: De Emonszaak, Van 't Santstraat 1, Nijmegen

Aanmelden via manon@emonszaak.nl

Kosten: EUR 15

Schrijfwandelingen 2020

Start in januari, wekelijks in Nijmegen en in Arnhem

Jouw eigen herinneringen en belevenissen zijn de inspiratiebron in deze cursus. We verzamelen materiaal via associatietechnieken en daarna gaan we schrijven.

Deze cursus is voor iedereen die autobiografisch schrijven wil ontdekken en hoe je waargebeurde verhalen kunt verwoorden. Je krijgt bij elke les een (korte) huiswerkopdracht mee.

Locatie: De Lindenberg, Nijmegen

Startdatum: maandag 20 januari, 7 lessen

Aanmelden via De Lindenberg

Locatie: De Rozet, Arnhem

Startdatum: woensdag 29 januari, 6 lessen

Aanmelden via De Rozet

Autobiografisch schrijven voor volwassenen

4 April van 10.30 - 13.00 uur 

Jouw eigen herinneringen en belevenissen, hoe klein ook, kunnen een inspiratiebron zijn voor een verhaal of een gedicht. Hoe dat werkt, laat ik je graag zien in deze workshop. We verzamelen materiaal via associatietechnieken en daarna gaan we schrijven. Door teksten te delen, leren we van en met elkaar.

Deze cursus is voor (beginnende) schrijvers die willen ontdekken hoe je waargebeurde verhalen kunt verwoorden. 

Locatie:OBGZ Marienburg (bibliotheek), 

Nijmegen

Aanmelden via De Lindenberg!

Workshop autobiografisch schrijven 

manon@emonszaak.nl

Van 't Santstraat 1 Nijmegen

di - za geopend van 10:00 tot 18:00

©All rights reserved

Made by NovaWorks