Zoeken

Een nieuw tijdelijk hotel in Nijmegen: de Zin Inn

Stel je voor: je komt in een hotellobby waar een aantal hotelgasten zijn. De hotelier heet je welkom, boekt een kamer voor je, je krijgt een sleutel en je vertrekt naar je kamer. Daar aangekomen ontdek je van alles: geuren, geluiden, woorden, voorwerpen in de kastjes die je opentrekt.

Het is duidelijk dat de vorige gasten in jouw hotelkamer een aantal aanwijzingen hebben achtergelaten die jij voor jezelf op een rij gaat zetten. Wie waren zij, wat voor relatie hadden zij met elkaar, welk verhaal dragen zij met zich mee? En waar zijn we eigenlijk? Deze hotelkamer is niet gemaakt om een raadsel op te lossen, maar om jou te inspireren tot het bedenken en schrijven van dat verhaal. En dat in twee uur tijd waarin je jouw verhaal en beelden deelt met de andere deelnemers.

Dit is het uitgangspunt voor een bijzondere schrijfworkshop in de Emonszaak. Nou ja, Emonszaak? Speciaal voor deze schrijfworkshop bouwden kunstenares Manja Eland en ik de Emonszaak om tot een hotellobby en een hotelkamer. Het hotel noemden we de Zin Inn – een hotel vol verhalen. Als deelnemer aan de schrijfworkshop ben jij voor even een van de hotelgasten.Afgelopen weekend verwelkomden we de eerste hotelgasten. En hun verhalen brachten het nieuwe tijdelijke hotel helemaal tot leven. Stukjes daarvan verzamel ik in het gastenboek. Benieuwd hoeveel kamers en verhalen de Zin Inn uiteindelijk zal hebben.

Ik heb er zin in.

22 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Verhalen uit de Blue Zone

Ik zit aan een ovale tafel op de afdeling Cardiologie in het Radboud ziekenhuis. Drie patiënten komen binnen, of eigenlijk, worden in een rolstoel binnengereden, mét apparaten en een infuus. Ik schud

©All rights reserved

Made by NovaWorks